Pazar, Ocak 9

Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi, veya bilinen adıyla Cadde, İstanbul'luların en popüler yerlerinden biri. Bu cadde Kızıltoprak'tan Bostancı'ya uzanır, şık mağazaları ve cafeleriyle aklınızı çeler. En bilinen özelliği Caddebostan-Suadiye arasında piyasa yapan tek tip kızlarımız ve erkeklerimizdir, yaz günü Ugg'lar, kış günü Eda Taşpınar bronzluğu vardır, erkekler de her daim Sicilya mafyasının futbolcuları görünümündedir, ama olsun,Cadde sadece bu değil ve onu yaşatan tüm renklere saygımız olmalı. İstanbul'da Cadde gibi yerler o kadar az ki...


Burada yürümek keyif verir, sürekli dirsek teması yapıp da yol vermeniz veya topuklu ayakkabılarınıza veda etmeniz gerekmez. Çocuklarınız pusetinde mışıl mışıl uyur Cadde'nin akıntısına kapıldığında, yaşlılarımız burada oturup gençleri izlerler ve "bizim zamanımızda" diye başlayan koyu sohbetlere dalarlar. Cadde'de servis kalitelidir, insanlar güleryüzlü ve kibardır. İstanbul'un üzerimize boca ettiği stresten uzaklaşmak için doğasıyla değil ama "hava"sıyla iyi gelecek yerlerdendir. Doğa isteyenlere en yakın çözüm de paralelindeki sahil yoludur, daha ne olsun :)
Bu yazıyı neden yazdım? Çünkü Cadde'yi seviyorum! Ortaokul yıllarımdan beri boş zamanlarımın çoğunu Cadde'de geçiriyorum ve Cadde'me sahip çıkıyorum. Keyifle yürüyüş yapabildiğimiz, alışveriş çılgınlığına kapıldığımız ve cafelerinde ziyafet çektiğimiz Cadde'miz bozulmasın. Başıboş köpekler ve tinercilerle değil, hep olduğu gibi çıtır simitlerle, rengarenk çiçekçilerle ve 29 Ekim yürüyüşleriyle hatırlansın. Olur mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder