Salı, Ocak 4

taksiciler

Taksiciler maruz kaldıkları kötü muameleyi protesto etmek amacıyla kontak kapatacaklarmış..kapatsınlar..
Yanlış anlaşılmak istemem, hiç kimse öldürülmeyi hak etmiyor, hiç kimse taciz edilmeyi, gasp edilmeyi hak etmiyor, keşke bunlar hiç yaşanmasa.. Ama bunlar sadece taksicilerin mi başına geliyor? Türkiye'de taksicilere gelene kadar kaç insan katlediliyor her gün? Kaç kadına göz göre göre şiddet uygulanıyor, kapalı kapıların ardını bırakın bir kenara, sokak ortasında dövüldüklerinde bile kaç insan yardım ediyor taksiciler de dahil? Kaç yaşlı insan üç kuruş parası için karşı koyamayacağı eziyetlere ve hatta cinayete maruz kalıyor? Kaç çocuk bir maganda kurşunuyla veda ediyor hayata? Liste uzar gider..Ama nedense sadece taksiciler için eylem yapılıyor..
Araba kullanmıyorum ve mümkün olduğunca toplu taşıma ile biryerlere gitmeye çalışıyorum; ancak İstanbul'un eksik altyapısı sağolsun, taksi kullanmak kaçınılmaz oluyor. Sürekli sızlanan, "hiçbirşey yapamasam taksicilik yaparım" zihniyetindeki taksicilerle ilgili yeri gelmişken bazı izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
Mikrop yuvası arabalarında bütün gün sigara içen taksiciler..Cızırtılı radyoları ve bağrı yanık şarkılarıyla sizi müzikten soğutan taksiciler..Güneşli bir günde yolda yürürken 10 kere korna çalan, ama yağmur yağsa boş olduğu halde müşteri kabul etmeyen, bir de üstünüze çamur sıçratan taksiciler..İstanbul'un en merkezi yerlerinde çalışan; ancak ana caddelerin bile adını bilmeyen taksiciler..Para üstü vermeyi organ bağışı zanneden taksiciler..Trafik kurallarını hiçe sayan, burası daha kestirme diyip insiyatif alan! sonra da bilmedikleri yollarda kaybolup taksimetreyi kabartan taksiciler..Benim de listem uzayıp gidiyor, ne dersiniz sizin için de bir eylem yapsak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder